Ajax Vrouwen verovert voor zesde keer KNVB-beker dankzij zege op Fortuna

Gepubliceerd op 20 mei 2024 om 17:04

Ajax Vrouwen heeft maandag voor de zesde keer de KNVB-beker veroverd. De Amsterdamse ploeg was in de finale in Tilburg met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Sportredactie

Na een matige eerste helft opende Nadine Noordam kort na rust uit een penalty de score voor Ajax. De bal ging na tussenkomst van de VAR op de stip vanwege hands van Fortuna-verdediger Myrthe Moorrees.

Vier minuten later verdubbelde Rosa van Gool de voorsprong van Ajax, dat het zonder de geblesseerde Sherida Spitse en Romée Leuchter moest stellen. De twintigjarige Van Gool kreeg de bal na een klutssituatie voor de voeten en rondde simpel af.

Ajax kreeg daarna kansen op de 3-0, maar Fortuna knokte zich terug via een treffer van Féli Delacauw. De Belgische middenvelder vond het doel met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Fortuna ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd was het raak aan de andere kant. De net ingevallen Bente Jansen kapte een tegenstander uit en schoot via een Fortuna-verdediger raak. Daarna kwam de zege van Ajax niet meer in gevaar.

Tekst gaat verder onder Instagram post

Ajax trainer vetrekt met prijs

Suzanne Bakker heeft maandag met de winst van de KNVB-beker afscheid genomen als trainer van Ajax Vrouwen. De 37-jarige succescoach kreeg begin dit jaar te horen dat haar aflopende contract verrassend genoeg niet werd verlengd.

"Ik besef het misschien nog niet helemaal, maar dit is een bekroning op het harde werken en dit fantastische seizoen", jubelde Bakker na de gewonnen bekerfinale bij ESPN. "Ik heb zes fantastische jaren gehad bij Ajax. Dat gaan we vanavond even vieren. Het kan niet beter dan het zo af te sluiten."

"Het stukje geschiedenis schrijven in de Champions League pakt niemand meer van ons af. Het was een bijzonder en uniek seizoen", concludeerde Bakker. "Natuurlijk hebben we in de competitie punten laten liggen, maar overall hebben we een goed jaar achter de rug. Ik moet accepteren dat er andere keuzes worden gemaakt. Natuurlijk word je misschien boos als je erover nadenkt en snap je het niet op basis van prestaties, maar ja."

Beeld: Jessy/NL nieuws