Wout Weghorst helpt Oranje naar moeizame zege in eerste EK duel tegen Polen

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 16:12

Het Nederlands elftal is het EK voetbal in Duitsland zondag begonnen met een 2-1-overwinning op Polen. Invaller Weghorst maakte vlak voor tijd de winnende goal in het Volksparkstadion in Hamburg. Vrijdag neemt het Nederlands elftal het op tegen Frankrijk.

Beeld: Stuart Franklin – UEFA/UEFA via Getty Images - Tekst: Sportredactie

Met zijn doelpunt voorkwam Weghorst dat Oranje met een misstap aan het toernooi begon. Nederland kreeg veel kansen maar halverwege was het 1-1. Adam Buksa kopte raak voor Polen en het antwoord kwam van Cody Gakpo.

Na rust Oranje overtuigde niet, maar het was toch weer Weghorst die de ploeg van bondscoach Ronald Koeman redde. Hij stond pas twee minuten in het veld toen hij de 2-1 maakte. Door de overwinning gaat Oranje aan kop in groep D, maar Frankrijk en Oostenrijk komen maandag pas in actie.