KNVB trekt proflicentie Vitesse in

Gepubliceerd op 25 juni 2024 om 08:49

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft de proflicentie van Vitesse maandagochtend ingetrokken. De Arnhemmers tekenen beroep aan tegen het besluit. De club die sinds 1892 bestaat speelt dus, na de degradatie, mag nu geen betaald voetbal meer spelen voetbal.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Jessy

Vitesse kreeg tot en met vorige week maandag de tijd om orde op zaken te stellen na jarenlang wanbeleid. De proflicentie word op 9 juli ingetrokken.

Vitesse leverde vorige week maandag een niet dekkende begroting in voor het nieuwe seizoen en beantwoordt op meerdere punten niet aan de licentie-eisen van de KNVB.

De Arnhemse club heeft nog geen akkoord weten te bereiken met ING over de voortzetting van de bankrekening gedurende het hele seizoen en is ook de accountantsrelatie met BDO nog niet hersteld. "Het ontbreken van een bankrekening, het ontbreken van een controlerend accountant en het gegeven dat geen sluitende begroting kon worden aangeleverd, maken het onmogelijk om de licentie van Vitesse te laten voortbestaan voor het seizoen 2024/2025.” Meldt de licentiecommissie in een persbericht.

De club heeft geen sluitende begroting voor het komende seizoen kunnen aanleveren, ook hebben de Arnhemmers geen bankier en geen controlerend accountant heeft. Vitesse heeft een schuld van 19 miljoen euro. Ruim 14 miljoen euro ddaarvan staat uit bij de Amerikaanse investeerder Coley Parry, die zijn geld terug wilt zien.

Met de intrekking van de licentie is het einde van het betaald voetbal in Arnhem een stap dichterbij gekomen, maar er is nog een ontsnappingsroute. Vitesse zal naar de commissie van beroep stappen.