Feyenoord plaats netten bij Klassieker

Gepubliceerd op 20 augustus 2024 om 11:08

Feyenoord neemt preventieve maatregelen voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op zondag 1 september (14.30 uur). De Rotterdamse club plaatst aan alle zijden van de Kuip palen en netten om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld worden gegooid.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Sportredactie

Voor aanvang van het huidige voetbalseizoen verwijderde Feyenoord juist de palen en netten uit de Kuip die werden geplaatst nadat Davy Klaassen in april 2023 tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en Ajax op zijn hoofd werd geraakt door een aansteker. De Rotterdamse club kondigde wel aan dat deze weer terug zouden komen zodra een wedstrijd in de Kuip onderbroken of gestaakt moest worden.

Voor de thuiswedstrijd tegen Ajax heeft Feyenoord nu besloten om de palen en netten voor één wedstrijd terug te plaatsen. Volgens het statement van de Rotterdammers omdat ‘die wedstrijd van oudsher beladen is’.

Voor de Europese wedstrijden van Feyenoord verandert dit seizoen niets ten opzichte van het afgelopen seizoen. ‘Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten’, schrijft Feyenoord.