KNVB houdt vier vakken dicht bij laatste thuiswedstrijd Feyenoord

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 19:08

Feyenoord is maandag weer bestraft voor wangedrag van de eigen fans. De club moet van de KNVB de vakken met de fanatieke fans leeglaten in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en een boete van 15.000 euro betalen.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Sportredactie

Dat betekent dat trainer Arne Slot in het duel met Excelsior op 19 mei niet uitgezwaaid kan worden door de eigen fanatieke fans. De coach vertrekt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar Liverpool. De clubs ronden momenteel de laatste details van de transfer af.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de straffen uitgedeeld, omdat Feyenoord-fans op de vakken X, R, S en T vuurwerk hebben afgestoken tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen in de halve finales van de KNVB-beker. Dat duel werd op 29 februari gespeeld.

'Bij het bepalen van de straf is rekening gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken', citeert Feyenoord de uitspraak van de aanklager op de eigen site.

De fanatieke fans van Feyenoord hebben dit seizoen al vaker de regels overtreden. Tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht eind vorig jaar werd door hen ook al vuurwerk afgestoken. Sindsdien stond er een voorwaardelijke straf open.

Het is niet de eerste keer dat de fanatieke fans niet welkom zijn bij thuiswedstrijden van Feyenoord. Vak Z werd door de UEFA al meerdere keren gesloten vanwege wangedrag. In 2021 sloot Feyenoord zelfs vakken om boetes van de UEFA te voorkomen.