Licentiecommissie stelt deadline aan Vitesse: KNVB dreigt al in mei stekker uit club te trekken

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 18:33

Vitesse is dinsdag verder in het nauw gekomen. De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB dreigt al in mei de stekker uit de club te trekken als de zaken niet op orde zijn.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Sportredactie

Crisismanagers Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan dachten dat ze tot 15 juni de tijd hadden om alle financiële problemen op te lossen. De licentiecommissie, die onafhankelijk opereert van de KNVB, heeft Vitesse dinsdag laten weten dat dit al in mei is.

Op basis van de huidige stand van zaken krijgt Vitesse geen proflicentie voor volgend seizoen, meldt de club. De Arnhemmers kregen eerder al achttien punten aftrek van de licentiecommissie van de KNVB voor de "uitzonderlijke ernst en omvang van de overtredingen van het licentiesysteem".

Volgens interim-directeur Reijntjes heeft de licentiecommissie afgelopen vrijdag in een gesprek laten weten dat Vitesse in elk geval in mei uit Russische handen moet zijn. Ook moet Vitesse hebben aangetoond dat er financiële zekerheid is. Vitesse kampt met een schuld van 19 miljoen euro.

"Dat is een enorme uitdaging, waar wij iedereen hard bij nodig zullen hebben", zegt Reijntjes, die eind maart is begonnen in Arnhem. "Maar Paul en ik blijven vol vertrouwen. We gaan en moeten de licentie veiligstellen, met elkaar."