Vitesse krijgt officieel uitstel tot 17 juni, maar luidt ook de noodklok

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 20:20

Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB donderdagavond uitstel gekregen om de proflicentie veilig te stellen. De noodlijdende club heeft nu tot 17 juni de tijd om orde op zaken te stellen. Tegelijkertijd luiden de Arnhemmers de noodklok.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Sportredactie

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB gaf Vitesse aanvankelijk 15 mei als datum mee waarop de club uit Russische handen én de relatie met huisbankier ING en accountant BDO hersteld moest zijn. Ook moest er een sluitende begroting komen.

Zonder bankrekening (ING), ondertekende jaarrekening (BDO) en sluitende begroting mag het gedegradeerde Vitesse komend seizoen niet in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. Nadat Vitesse afscheid nam van de Russische eigenaar Valeri Oyf, kreeg de club een week uitstel.

Nu heeft Vitesse drie weken extra de tijd gekregen, omdat de club volgens de licentiecommissie op de goede weg is. Het nieuws wordt alleen overschaduwd door de stroperige zoektocht naar geld uit Arnhem en omstreken.

Vitesse heeft de hoop op regionale investeerders gevestigd om het tekort van 6 miljoen euro op de begroting voor volgend seizoen te dichten. Volgens crisismanager Edwin Reijntjes komen de toezeggingen van regionale geldschieters alleen "te langzaam" op gang. "Ik wil daarom de noodklok luiden."