NAC Breda zet reuzenstap naar Eredivisie na 6-2 zege op Excelsior

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 22:07

NAC Breda lijkt zich na vijf jaar te kunnen opmaken voor een terugkeer in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won dinsdagavond met 6-2 van Excelsior, dat ook nog eens twee rode kaarten kreeg.

Tekst: Sportredactie

Voor rust gebeurde er al heel veel in het Rat Verlegh Stadion. In de twaalfde minuut zorgde Aimé Omgba van dichtbij voor 1-0. Binnen het half uur maakte Lance Duijvestijn er na een fout van NAC-aanvoerder Cuco Martina 1-1 van.

Niet veel later sloeg NAC weer toe. De thuisploeg kreeg op advies van de VAR een penalty nadat Duijvestijn de bal met zijn arm van de lijn had gehaald. Duijvestijn kreeg rood en Dominik Janosek schoot raak vanaf elf meter.

Daarmee was het voor rust nog niet gedaan. Jan Van den Bergh maakte er na een blunder van Excelsior-keeper Stijn van Gassel 3-1 van namens het ontketende NAC. In de extra tijd bracht Troy Parrott de spanning terug. Ook de spits van Excelsior benutte een penalty: 3-2.

In ondertal voerde Excelsior de druk in de tweede helft op, maar het was uiteindelijk NAC dat toesloeg. Nadat ook Arthur Zagré rood kreeg bij de bezoekers (hij kreeg twee keer geel), zorgden Martin Koscelník en Elías Már Ómarsson (twee keer) voor een grote zege voor NAC.

De return tussen Excelsior en NAC wordt zondag om 18.00 uur gespeeld. NAC speelde in 2019 voor het laatst in de Eredivisie. Voor het Excelsior van trainer Marinus Dijkhuizen dreigt na twee jaar degradatie.