Burgemeester Aboutaleb zet streep door Klassieker: 'De veiligheid kan onvoldoende worden gewaarborgd'

Gepubliceerd op 27 augustus 2024 om 17:01

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat zondag niet door. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de wedstrijd dinsdag verboden na een aangekondigde staking van de politie. De wedstrijd word op 30 oktober gespeeld.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Sportredactie

'' Dit is een besluit dat ik in overleg met de veiligheidsdriehoek heb genomen. De veiligheid voor de spelers maar ook voor het publiek, kan zonder inzet van de politie, onvoldoende worden gewaarborgd.'' Laat de burgermeester van Rotterdam aan NL nieuws weten. De wedstrijd word verplaats naar een later moment, wanneer dit zou zijn moet nog overlegd worden tussen de KNVB en de clubs.

Bij de wedstrijd in De Kuip zouden alleen fans van Feyenoord aanwezig zijn, en zouden er netten rondom het veld hangen. Na incidenten in het verleden zijn uitsupporters al langer niet welkom bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. Vorig jaar werd de Klassieker gestaakt in Amsterdam nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Na afloop van de wedstrijd vonden er ook rellen plaats. Zo werd onder meer de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA bestormd door woedende Ajax-fans.

Feyenoord laat weten dat gekochte kaarten voor het duel geldig blijven voor de nieuwe datum. Feyenoord laat weten in een statement teleurgesteld te zijn dat de Klassieker niet door gaat.