Ajax-Utrecht afgelast door staking politie

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 16:39

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht gaat zondag niet door. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft het duel verboden na een aangekondigde staking van de politie.

Tekst: Nieuwsredactie 

Politieagenten staken opnieuw voor een verbeterd vroegpensioen. Ze verzamelen zich op de wedstrijddag voor een speciale vakbondsbijeenkomst en zijn dus niet beschikbaar voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Vanwege incidenten in het verleden beschouwt de gemeente Amsterdam de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht als een risicowedstrijd. Bij zulke duels is veel politie-inzet nodig. In samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie is besloten het duel niet door te laten gaan.

Eerder verbood de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax vanwege een politiestaking. Dat duel wordt op woensdag 30 oktober ingehaald.

Agenten hebben vaker dit Eredivisie-seizoen gestaakt rond voetbalwedstrijden. Dat gebeurde niet alleen bij Feyenoord-Ajax, maar ook bij NAC Breda-Ajax en FC Twente-Sparta. Die duels gingen door en incidenten bleven toen uit.